RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ліс відновиться тільки через 80 років: в мережі показали жахливі наслідки пожежі під Харковом, відео

Екологи вважають, що у Харківській області для повного відновлення екосистеми лісу, у якому 2 вересня спалахнула пожежа, знадобиться близько 80 років.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Суспільне".

"Від площі залежить. Спочатку відновлюється трав'яний шар, тоді чагарниковий, тоді тільки підростають дерева. Якщо там не будуть створювати штучних насаджень, а це дуже трудомісткий процес, то це десятиріччя", - сказала кандидат біологічних наук Тетяна Атамасова..

Атамасова каже, що спершу необхідно зняти горільник - це вигорілі ділянки лісу. Пошкоджені дерева мають спиляти. Лише потім можна починати висадку нових сосен.

"У нас такий клімат, сухий. І він не сприяє швидкому відновленню. Навіть, якщо насадити і доглядати плантацію, дуже багато праці потрібно, щоб поновити ліс", - пояснила Атамасова.

За її словами, до хвойних лісів, які постраждали внаслідок пожеж у Дворічанському районі, тварини почнуть повертатися не раніше ніж за 8-10 років.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 1 вересня на Донбасі в результаті вибуху отримав поранення пожежний ДСНС, який гасивпожежу на мінному полі.