RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Забули про ризики: в МОЗ різко відреагували на масові гуляння в Дніпрі на День міста

Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов обурився через масове святкування Дня міста в Дніпрі 12 вересня, яке провели, незважаючи на карантин і епідемію COVID-19.

Як передає "Апостроф", про це Степанов заявив під час щоденного брифінгу в неділю, 13 вересня.

Степанов зазначив, що на святкування в Дінпрі вплинули політичні процеси, які зараз відбуваються в країні, однак це не привід порушувати карантинні заходи і ставити під загрозу здоров'я людей.

"Коли я сьогодні вранці побачив фото зі святкування дня міста Дніпра, на якому зібралися, мабуть, десятки тисяч людей, то в мене питання до влади: я знаю, що ви усвідомлюєте, що таке COVID-19 і які ризики несе ця хвороба. Я розумію, що зараз у вас відбуваються політичні процеси, які зараз йдуть по всій країні. Але так свідомо проводити концерти, попри те, що вони заборонені в країні...", - заявив Степанов.

Глава МОЗ додав, що навіть кілька заражених коронавірусом на концерті здатні інфікувати сотні людей і попередив, що кількість місць у лікарнях та лікарів обмежена.

Як повідомляв "Апостроф", 2 вересня в Одесі відзначали День міста, на святкування зібралися тисячі містян і гостей міста, забувши про коронавірус. Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко попередив про кримінальні справи, якщо після закінчення інкубаційного періоду після святкування Дня міста в Одесі виросте захворюваність COVID-19.