RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Шотландці після крихітного порізу ампутували кінцівки, але вона змогла написати книгу половиною пальця

У Шотландії 57-річна Маргарет Хендерсон порізала вказівний палець папером, навіть не підозрюючи, до яких наслідків це може призвести. Через сепсис їй провели кілька ампутацій.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Daily Record.

Інцидент стався в 2018 році. На наступний день на місці рани з'явився дивний пухир. Через два дні після порізу жінці стало так погано, що вона не змогла сама поїхати до лікаря - її терміново відвезла в лікарню старша дочка. Виявилося, через крихітний поріз у Маргеріт відбулося зараження крові.

"Сепсис впливає на тебе так швидко, що важлива кожна секунда. Я не потрапила в лікарню вчасно, і, оскільки мої життєво важливі органи почали відмовляти, всі зусилля були спрямовані на їх порятунок. Це означало, що зараження почалося в кінцівках, і їх довелося ампутувати", - розповіла вона.

Маргеріт ампутували ліву руку нижче ліктя, а на правій залишилася половина великого пальця. Через 10 днів сепсис поширився далі і їй ампутували обидві ноги нижче колін. Півроку жінка провела в лікарні. Через 10 місяців після зараження крові вона вже могла ходити на протезах, готувати, наносити макіяж і користуватися мобільним телефоном.

"Мені вдалося пришити ґудзик до кардігану в лікарні. Одна з медсестер прийшла одного разу і запитала, що я роблю, сидячи з голкою. Коли я сказала їй, що займаюся цим, вона не могла повірити в це. Я хотіла б знову стати швачкою", - розповіла Маргеріт.

Через рік після зараження сепсис знову дав про себе знати, але Маргеріт відразу розпізнала сіпмтоми і вчасно звернулася до лікарів.

Про свою долю жінка написала книгу. Це було довгим процесом, оскільки вона надрукувала всі 80 000 слів на своєму комп'ютері половинкою великого пальця. Після пережитого Маргеріт знайшла для себе нову мету - допомогти іншим уникнути її долі, а також мотивувати людей, які стали жертвою сепсису і його наслідків, жити далі.

Як повідомляв "Апостроф", в Британії 58-річна жінка позбулася всіх кінцівок після того, як перехворіла на коронавірус.