RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Туреччина протестувала літаюче авто - цей транспорт може "захопити" небо: відео

У Туреччині успішно пройшов випробування перший літаючий автомобіль Cezeri для перевезення пасажирів в міських умовах. При масі 230 кг він зумів піднятися в небо на висоту 10 метрів.

Про це розповідає ssdergilik.

Cezeri, який літає повністю автономно і має інтелектуальну систему польоту, успішно виконав два різних польоти за одну ніч.

Розробники почали роботу над літаючим автомобілем півтора роки тому.

"Літаючий автомобіль Cezeri, який ми почали з креслення і уяви близько 1,5 років тому, перетворився в реальність, зробивши свій перший політ. Найближчим часом ми зробимо більш досконалі прототипи. Ми будемо виконувати пілотовані польоти. Однак, за оцінками, Cezeri буде потрібно 10-15 років, щоб вийти на дороги ", - заявив технічний директор компанії Baykar, яка і створила літаючий автомобіль.

Cezeri Flying Car, який, як очікується, радикально змінить ринок авіаперевезень в майбутньому, був розроблений, щоб грати активну роль в пасажирських і вантажних перевезеннях. Творці планують, що новий вид транспорту буде здійснювати транспортні перельоти в містах і передмістях.

Cezeri, який розроблений для управління з мінімальними технічними та авіаційними знаннями і високим рівнем безпеки, літає на 100% електроенергії, харчуючись від акумуляторних батарей з 8 електродвигунами та пропелерами. Маючи три резервних інтелектуальних системи польоту, Cezeri в майбутньому буде оснащуватися системами штучного інтелекту. Планується, що він буде розвивати швидкість до 100 км/г.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в штаті Техас (США) керівники ВПС США випробували електромобіль Hexa, з вертикальним зльотом і посадкою.