RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Головну новорічну ялинку України зроблять зі входом всередину: як вона буде виглядати

Головна новорічна ялинка України, яку поставлять у Києві на Софійській площі, здивує гостей столиці - вона буде найбільш незвичного за останні роки.

Про це розповів Ігор Добруцький, президент Folk Ukraine, передає "Сегодня".

"Тематика Нового року 2021 - казковий ліс. Головна ялинка країни цього разу буде дивувати всіх. В її основі буде створено великий пень, а сама ялинка буде штучною. У січні цього року ми провели відповідні заміри і вже готові до втілення наших планів", - розповідає Добруцький.

Усередині пенька будуть фотозони і активності.

"Площа казкового пенька - 34 метри, а його діаметр приблизно 10 метрів. Потрапити в нього бажаючі зможуть через великі двері і вийти, спустившись по спеціальній драбині. У пеньку будуть відкриватися віконця, а з них - визирати сови. Пень буде служити основою і на ньому ми встановимо головну ялинку країни. ми прикрасимо її спеціальної зіркою. Висота конструкції з ялинкою - до 31 метра. Це найвища ялинка на Софійській площі", - сказав Добруцький.

На ялинці будуть прикраси у вигляді лісових звірів, шишок, грибів і жолудів, а також лампочки у вигляді свічок.

Умови проведення новорічних гулянь будуть залежати від ситуації з коронавірусом.

"Якщо все буде добре, то всі бажаючі зможуть зайти в казковий пень і зробити там яскраві фото. Але ми врахували і найгірший варіант. Якщо масові заходи будуть заборонені в місті, то люди зможуть просто помилуватися оздобленням новорічної красуні", - пояснив Добруцький.

Навколо ялинки розставлять 5 фотозон зі штучними ялинками висотою від 8 до 10 метрів. Кожна фотозона буде з різними героями - ельфами, гномами і лісовими тваринами. Всі бажаючі зможуть біля них сфотографуватися.

Ялинку на Контрактовій площі прикрасять елементами Петриківського розпису.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році в Іспанії встановили найдорожчу в світі новорічну ялинку , прикрасивши її діамантами і духами.