RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Більшість авто пофарбовані в один з чотирьох кольорів: чому вибрали саме їх

Сучасні автомобілі не відрізняються різноманітністю кольорів - найчастіше покупцям доводиться вибирати один з чотирьох варіантів.

Про це пише CNBC.

Автолюбителі часто скаржаться, що машини виглядають однаково і звинувачують зростання популярності кросоверів, а також зростаючу потребу зробити автомобілі максимально аеродинамічними для скорочення витрати палива, але справа не тільки в цьому.

Переважна більшість автомобілів на дорогах по всьому світу пофарбовані всього в кілька кольорів. Всі вони є "ахроматичними" - білий, чорний, сірий і сріблястий.

Згідно з даними, зібраними в 2019 році компанією BASF по лакофарбовому покриттю, 39% автомобілів у світі білі. Чорний, сірий і сріблястий разом складають ще 39% автомобілів на дорогах. Це означає, що майже 80% всіх автомобілів пофарбовані ахроматичним лаком.

Найпопулярніший хроматичний колір - синій: близько 9% автомобілів мають цей колір, і тільки 7% автомобілів пофарбовані в червоний колір.

Причини цього різноманітні, кажуть в індустрії покриттів. Не схильні до ризику дилери можуть віддати перевагу запасам найбільш популярних кольорів, обмежуючи тим самим загальну пропозицію незвичайних відтінків. Не схильні до ризику споживачі також можуть турбуватися про те, що не "базовий" колір знижує вартість при перепродажі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше американське агентство J.D. Power представило свій рейтинг кращих автомобілів 2020 року.