RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Посягання на віру: в РПЦ двозначно висловилися з приводу поховання Леніна

У Російській православній церкві закликали поховати Володимира Леніна, а також назвали його зрадником батьківщини, але й його тіло святинею для деяких людей.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Іларіон виступив з пропозицією прибрати тіло Леніна з мавзолею в центрі Москви на Красній площі. Але він також підкреслив, що варто бути обережними в цьому питанні.

Митрополит назвав Леніна зрадником батьківщини. На його думку, Леніна слід було б судити за звичайними законами. Але є люди, які вважають його святинею.

якщо зараз тіло Леніна буде винесено з мавзолею, то це буде зазіхання на віру тих людей, для яких тіло Леніна залишається святинею", - сказав Іларіон.

Тіло Леніна знаходиться в мавзолеї з 1924 року. Про правильність такого рішення суперечки почалися давно й існують донині.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава синодального відділу зовнішніх церковних зв'язків Російської православної церкви (РПЦ) митрополит Іларіон заявив, що практика сурогатного материнства аморальна і повинна бути заборонена.