RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Як швидко прибрати подряпини з авто: названо прості способи

Для кожного власника автомобіля помітити свіжі подряпини на своїй машині означає зіпсований настрій і нові витрати - всі водії намагаються утримувати авто в хорошому стані, адже це друга за значимістю інвестиція після будинку. Однак позбутися подряпин можна, не звертаючись до майстрів за дороговартісним ремонтом: є більш економні і дієві способи.

Про це пише видання Gars Guide.

Подряпина - це, по суті, "відкрита рана" на фарбі, де сторонній предмет пошкодив поверхню. Видалення подряпини з автомобіля залежить від того, наскільки глибокі пошкодження завдано.

Дрібні подряпини можна відшліфувати за допомогою продуктів, які заповнюють подряпини, причому це не вимагає великих витрат.

Засіб для видалення подряпин Megiuar X і засіб для видалення подряпин Mother's Scratch Remover - це два продукти, які зазвичай доступні в більшості магазинів автозапчастин, вони призначені для заповнення дрібних подряпин і інших слідів. З їх допомогою можна вручну відполірувати поверхню до лакофарбового покриття автомобіля.

Як прибрати глибокі подряпини на автомобільній фарбі

  1. Приготуйте пачку серветок для полірування з мікроволокна, високоякісний поліроль, аплікаторні подушечки для полірувального кола і якісний віск, щоб закріпити роботу. Вам також знадобиться роторний полірувальний інструмент, навички роботи з яким треба отримати заздалегідь.
  2. Ретельно очистіть автомобіль за допомогою мильного розчину і переконайтеся, що в подряпинах немає бруду. Потім дайте йому повністю висохнути в тіні, щоб область полірування не була дуже гарячою.
  3. За допомогою малярної стрічки замаскуйте поверхню поруч, щоб на неї не потрапили засоби полірування.
  4. На аплікаторну подушечку інструменту для полірування нанесіть невелику кількість поліролі і злегка протріть нею ділянку, який ви хочете відполірувати. Полірування слід проводити на малій швидкості, оскільки під час процесу полірування поверхня нагрівається швидко і є ризик пропалити автомобільну фарбу.
  5. Регулярно протирайте місце полірування серветкою з мікрофібри, перевіряючи стан подряпин.
  6. Після завершення процесу полірування нанесіть на місце подряпини шар воску, щоб закріпити результат.

Якщо подряпини через деякий час знову з'являться, вам потрібно зафарбувати пошкоджену ділянку. Ви можете легко підібрати фарбу для ремонту автомобіля - її продають у вигляді аерозольних балончиків.

Ви можете дізнатися, який код фарби потрібен для вашого автомобіля, повідомивши помічникові в магазині автозапчастин рік, марку і модель вашого автомобіля і його колір, або скориставшись пошуком роботи цієї інформації в Google.

Використовуйте тільки фарбу, що точно відповідає фарбі вашого автомобіля. Дізнайтеся, чи підходить фарба, перевіривши її в області, яку нелегко побачите, наприклад, під колісною аркою або всередині багажника.

Подряпини, відмітини і вм'ятини на нержавіючій сталі вимагають ремонту на професійному рівні зі шліфуванням, поліруванням і воскуванням, необхідним для відновлення блиску. Для ремонту сильних подряпин і вм'ятин вам знадобиться допомога професіонала, оскільки більшість продуктів для ремонту фарби токсичні і складні у використанні.

Як повідомляв "Апостроф", опубліковано рейтинг від страхового інституту дорожньої безпеки (IIHS), який є золотим стандартом безпеки автомобілів. У 2020 році найвищу оцінку (Top Safety Pick +) отримали 10 машин.