RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Через маніпуляції з експертизою Калужинський з НАБУ уникнув покарання за смертельну ДТП - ЗМІ

У 2005 році нинішній керівник детективів НАБУ, а тоді прокурор Обухівської прокуратури Андрій Калужинський насмерть збив пішохода на перехресті. Журналісти з'ясували, чому було закрито цю справу і які маніпуляції відбувалися з експертизою.

Про це йдеться в сюжеті програми "Секретні матеріали" "Смерть під колесами детектива НАБУ", повідомляє УНІАН.

У розпорядженні журналістів опинилися дані токсикологічної експертизи, згідно з якою у потерпілого Ткаченка в крові знайшли 1,78 проміле етилового спирту. Це дозволило прокурору уникнути покарання за смертельне ДТП. Справу було закрито судом за відсутністю складу злочину.

"Однак зверніть увагу на дату цієї експертизи - це лютий 2006 року. Через півроку з моменту ДТП. Хоча в таких випадках експертизу призначають невідкладно, але у висновку експертизи від листопада 2005 зазначено, що пішохід в момент смертельного наїзду не лежав на дорозі, а знаходився у вертикальному положенні і рухався. Додаткова експертиза, проведена в 2006, за фактом врятувала прокурора Калужинського від 10 років в'язниці", - стверджують журналісти.

Нагадаємо, що директор НАБУ Артем Ситник підтвердив, що один із співробітників відомства, Андрій Калужинський, є його кумом. Самого Артема Ситника суд визнав винним у скоєнні корупційного правопорушення, він внесений до офіційного реєстру корупціонерів НАЗК.