RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Японії членам мафії заборонили дотримуватися однієї з традицій Хелловіну

У японській префектурі Хьоґо членам японської мафії, якудза, заборонили на Хелловін роздавати дітям солодощі.

Про це повідомляє The Telegraph.

Таке рішення прийняли через членів угрупування Ямагучі-Гумі (частина якудзи), які дарують дітям невеликі подарунки, щоб задобрити їх.

Заборона набере чинності 26 жовтня - за декілька днів до свята. Відтоді якудза можуть притягнути до відповідальності за будь-які подарунки для неповнолітніх. Проте існує виняток - якщо є "законна причина" зробити подарунок.

Виявилось, що середній вік членів якудзи - 50 років, тож вони намагаються за допомогою їжі чи грошей залучити нових членів.

За порушення заборони можуть оштрафувати на 500 тисяч єн (приблизно 130 тисяч гривень) чи відправити у в'язницю на шість місяців.

Угрупування Ямагучі-гумі щороку заробляє мільйони доларів завдяки вимаганням, азартним іграм, секс-індустрії, торгівлі зброєю, продажу наркотиків.

Зазначимо, що випрошування солодощів (trick-or-treating - "Апостроф") - одна з традицій свята Хелловін в багатьох англомовних країнах і в Мексиці. Діти в костюмах (частіше монстрів, але не обов'язково) ходять від хати до хати, щоб випросити солодощі, такі як цукерки (або, в деяких країнах, гроші), з питанням "Гидота або солодкість?" (Trick or treat - "Апостроф"). "Гидота" означає жартівливу загрозу заподіяти зло господареві будинку або його майну, якщо він не дасть дітям частування.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дівчина з Канади Джессіка Лі Кларк-Боджін створює неймовірну випічку, до якої навіть шкода підходити з ножем. На створення солодких шедеврів її надихають знаменитості, казкові персонажі та герої улюблених фільмів. Не оминула кондитер стороною й тему Хелловіну.