RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"У Ситника різні закони для мене і для Клюєва з Клименко": Бахматюк прокоментував розслідування НАБУ

Олег Бахматюк прокоментував заяви про нібито затягування прийняття рішення про екстрадицію і назвав абсурдом, що НАБУ його розшукує, хоча знає, де він знаходиться, і заявив про подвійні стандарти слідства у справах проти чиновників Януковича Клюєва і Клименко і проти нього.

Екс-власник VAB Банку Олег Бахматюк прокоментував "Українській правді" новину про нібито затягування з екстрадицією і заявив про подвійні стандарти з боку слідства.

"Вважаю, що ця "інформація від джерел в правоохоронних органах" – свідомий "злив" від НАБУ в ЗМІ, що має бути предметом розслідування правоохоронних органів. Мета цього "зливу": тиск на генпрокурора Венедіктову з метою змусити її ухвалити незаконне рішення. Ми знаходимося в ситуації, коли слідчі органи і ВАКС керуються не духом і буквою закону, а тактикою подвійних стандартів", - заявив бізнесмен.

Він звертає увагу, що в інших справах при ідентичних обставин Антикорупційний суд за поданням НАБУ відмовлявся арештовувати підозрюваних, наприклад, чиновників часів Віктора Януковича Андрія Клюєва та Олександра Клименка. Тому бізнесмен вважає незаконним свій заочний арешт. На думку Бахматюка, "в апеляційній палаті Антикорупційного суду є трійка суддів Ситника, яка приймає потрібні директору НАБУ рішення".

"Абсурдом вважаю вимоги НАБУ про обрання мені запобіжного заходу на підставі того, що моє місце перебування ніби не відоме НАБУ, - говорить бізнесмен. - Воно не просто відоме НАБУ - про моє місцезнаходження адвокати повідомили всім зацікавленим слідчим органам. М'яко кажучи, дивно оголошувати в розшук людину, про яку достеменно відомо, де він знаходиться".

Офіс генпрокурора в свою чергу заявляє, що в рішенні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури "щодо обґрунтованості прийнятих процесуальних рішень "не підтверджується "законність постанови про оголошення підозрюваного в міжнародний розшук". У генпрокурора Ірини Венедиктової відзначили, що раніше Антикорупційне бюро намагалося оголосити розшук Бахматюка через Інтерпол. Але міжнародна організація в цьому НАБУ відмовила.