RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

​Ризик потрапляння у ДТП можна знизити: водіям дали чотири важливі поради

На дорогах України та інших країн щорічно гине багато людей, але є способи, які можуть допомогти уникнути ДТП.

Про це повідомляє Gisuser.

Навіть найдосвідченіший водій може потрапити в аварію. Тому важливо дотримуватися основних правил безпеки дорожнього руху. Завдяки деяким порадам можна уникнути небезпечних ситуацій.

Не відволікайтеся

Найчастіший фактор ДТП - відволікаючий. Однак ви можете знизити його до мінімуму, прибравши накопичення речей з авто. Якщо вам не буде нічого заважати, то ви більше сконцентруєтеся на дорозі і керуванні машиною.

Краще перевести телефон у беззвучний режим і не розмовляти по ньому під час водіння. Також музика в авто не повинна бути гучною.

Тримайтеся подалі від безвідповідальних водіїв

Таких можна помітити на дорозі відразу. Зазвичай вони не дотримуються правил дорожнього руху. Тому краще тримати від них дистанцію, адже такі водії можуть спровокувати аварію і травмувати перехожих, або пошкодити інші транспортні засоби поруч.

Будьте уважні, очікуйте порушень від пішоходів

Водій за кермом повинен бути вкрай зосереджений, навіть тоді, коли ви їдете на зелений для вас сигнал світлофора. Пішоходи можуть в будь-який момент вийти на дорогу, особливо, коли для них вже мигає зелений. Тому водієві краще порахувати до трьох, перед тим як їхати на дозволяючий сигнал.

Повільно в'їжджайте в рух

У заторі також важливо бути зосередженим. Потрібно знати всі сліпі зони для водія. Також бути акуратним під час виїзду на перехрестя. Слід переконатися в безпеці маневру, перш ніж вливатися в рух.

Як повідомляв "Апостроф", експерти назвали найкращі надійні і безпечні авто, які рекомендують водіям. Всі вони є переможцями нагороди IIHS TOP SAFETY PICK або TOP SAFETY PICK +, це означає, що ці авто мають хороші оцінки за удароміцність і запобігання лобового зіткнення.