RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

На дні океану помітили гігантський кораловий риф - видовище вразило всіх: фото і відео

В Австралії вчені з Центру передового досвіду з вивчення коралових рифів Університету Джеймса Кука та Інституту океану Шмідта виявили гігантський кораловий риф, який вище знаменитого нью-йоркського хмарочоса Empire State Building.

Про це повідомляє The Guardian.

Риф схожий на довге лезо: його ширина складає всього 1,5 метра, а висота - близько 500. Його верхня точка знаходиться за 40 метрів до поверхні води.

"Це підкреслює те, як мало ми знаємо про багато частин океану, навіть про Великий бар'єрний риф. Морський парк складає 344 000 кв. км - більше, ніж багато європейських країн, - і тільки близько 6-7% з них становлять типові мілководні рифи . Ми знаємо про поверхню Місяця більше, ніж про те, що знаходиться в глибинах за межами наших берегових ліній", - сказав він.

Вчені кажуть, що на вивчення рифа можуть піти роки. Він, схоже, не має великої кількості твердих коралів у верхній частині, але на ньому є "неймовірний достаток" губок, морських віял і м'яких коралів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вчені виявили в складі метеорита, який впав в замерзле озеро в Мічигані 16 січня 2018 року, органічні сполуки. Ці молекули складають основу амінокислот, жирів, ДНК і інших біологічних матеріалів, необхідних для зародження життя.