RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Не визнають окупацію Криму: в російських автомобілях BMW виявили "сюрприз"

Житель Москви вирушив до окупованого Росією Криму на новому BMW Х6 G06 і зіткнувся з проблемою - навігаційна система авто відмовилася визнавати анексію українського півострова.

Про це пише Shark News.

Відзначається, що автомобіль BMW Х6 G06 калінінградської збірки був куплений в червні в московському автосалоні. У липні його власник вирішив поїхати в Крим. Його здивувала поведінка навігаційної системи, яка вперто прокладала маршрут "Москва-Севастополь" тільки через Харків. Спроби побудувати "альтернативний маршрут" ні до чого не призвели. Навігатор вказував найкоротший шлях через Україну.

Тільки після Ростова навігація вибудувала маршрут по території Росії. Однак посеред Кримського моста автомобіль, за твердженням навігатора, уперся в український кордон. Більш того, в самому анексованому Криму навігатор так само відмовлявся знаходити той чи інший населений пункт без уточнення "Україна".

Повернувшись з відпустки москвич звернувся з претензіями до дилера, але виразних відповідей не добився. Як пояснили в компанії, що займається серійним виробництвом BMW в Калінінграді, правовласником програмного забезпечення є власник бренду. А німці не визнають анексію Криму Росією.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в гіпермаркеті однієї з найбільших торгових мереж в Російській Федерації з продажу спортивних товарів "Спортмастер" в місті Калузі виставили карту, по якій неможливо визначити територіальну приналежність анексованого Росією Криму.