RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Власник Ferrari потрапив на 300 тис. євро за "пікантне" фото з авто

Італійська компанія, що випускає спортивні і гоночні автомобілі Ferrari відсудила у клієнта 300 тис. євро за фотографії в соцмережі.

Про це повідомляє Сarscoops.

Модельєр Філіп Плейн використовував в одному кадрі продукцію власної фірми й італійського автовиробника, чим розгнівав юристів Ferrari, які стверджують, що знімки Плейна паплюжать репутацію бренду. Міланський суд схвалив позов і оштрафував дизайнера на 300 тис. євро. Такий стан справ не задовольнив власника автомобіля, і він має намір оскаржити дане рішення суду.

Як відомо, німецький дизайнер використав автомобіль Ferrari 812 Superfast в якості декорацій для реклами взуття, а фотосесію розмістив в соцмережах ще два роки тому.

Автовиробника обурило, що Філіп Плейн використовує популярність Ferrari для просування власної продукції, а зображення з відвертими моделями паплюжать цінності бренду.

Також на фото присутні автомобілі Rolls-Royce і Lamborghini. Представників цих марок не обурило використання їх бренду в рекламі.

У Ferrari зажадали видалити зображення з суперкаром протягом двох діб, але дизайнер не сприйняв їх прохання всерйоз.

Днями компанія виграла суд і на законній підставі зобов'язала видалити з соціальних мереж всі скандальні знімки з автомобілем Ferrari і сплатити судові витрати в розмірі 25 тис. євро. У разі відмови, Плейн заплатить ще по 10 тис. євро за кожне фото.

Модельєр вирішив йти до кінця і розмістивши чергове фото з Ferrari, а також прокоментував ситуацію, що склалася. Філіп Плейн заявив, що з рішенням суду він не згоден і буде оскаржувати його в суді, засідання якого відбудеться в 2021 році. Також він повідомив, що його радує ця "боротьба" і він готовий заплатити штраф, якщо гроші віддадуть на благодійність.

Як повідомляв "Апостроф", компанія Bugatti презентувала новий гіперкар, він розганяється понад 500 км на годину.