RU  UA

У Байдена і Путіна натягнуті відносини: що може провернути Кремль до інавгурації президента США

Росія має 70 днів до інавгурації нового президента і буде намагатися вирішити низку важливих питань, щоб розставити власні пріоритети. Йдеться про конфлікти в Нагірному Карабасі, Білорусі і, можливо, на Донбасі.

Про це в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV розповів відомий український політолог і політик, директор "Інституту глобальних стратегій" Вадим Карасьов.

За словами політолога, у Байдена і Путіна натягнуті відносини ще з того часу, коли Байден рекомендував Путіну не балотуватися більше у президенти Росії.

"Чому зараз так активізувалося питання по Карабаху (підписання спільної заяви Вірменії, Азербайджану і Росії про припинення війни в Нагірному Карабасі - "Апостроф")? Бо вони розуміють, що в них є 70 днів до інавгурації нового президента США", - припустив політолог.

Карасьов переконаний, що поки в США буде йти передача влади від Трампа до Байдена, Кремль буде намагатися вирішити низку конфліктів на пострадянському просторі.

"Поки в Америці йде процес передачі влади, в цей період треба вирішити питання Карабаху, Білорусі, можливо, Донбасу. Зараз будуть тиснути на Україну щодо виконання Мінських домовленостей, а Україна має вирішити, на яких умовах буде це робити", - пояснив Карасьов.

Політолог звернув увагу на те, що 10 листопада у Вірменію прибули російські миротворці.

"В Придністров'ї - російські миротворці, у Вірменії - миротворці, на Донбасі - російські миротворці. А потім скажуть, що там не російські війська, а російські миротворці. Росія хоче утримувати статус кво", - резюмував Карасьов.

Нагадаємо, раніше в ефірі Апостроф TV Вадим Карасьов заявив, що Джо Байден свою політику щодо України будуватиме з використанням її місця на пострадянському просторі.