У Європі найбільш постраждалі країни подолали пік другої хвилі коронавірусу: інфографіка

В Європі країни, які найбільше постраждали від коронавірусу, подолали пікову точку другої хвилі, у них це вийшло завдяки суворій ізоляції, а в країнах, які проігнорували заклик до нової національної ізоляції і замість цього дотримувалися регіональних стратегій Covid-19, спостерігається швидке зростання числа інфекцій.

Про це повідомляє Daily Mail.

Чехія була одним з перших членів ЄС, які 21 жовтня зазнали другого національного карантину. На той момент чехи повідомляли про 1400 випадків захворювання на мільйон кожен день. Але завдяки двотижневій зупинці ця цифра зменшилася вдвічі і в даний час складає 734 на мільйон.

У Бельгії до суворого карантину щодня реєструвалося майже 2000 випадків інфікування на мільйон осіб, що було найвищим показником на континенті. Але бельгійцям вдалося знизити кількість випадків захворювання до 540 випадків на мільйон за станом на 11 листопада.

Різке скорочення числа хворих також спостерігалося у Франції, 30 жовтня рівень інфікування становив 730 на мільйон осіб, в порівнянні з 113 на мільйон місяцем раніше. Поточний показник становить 508 осіб на мільйон.

В Ірландії, де 19 жовтня було введено шеститижневий карантин, рівень зараження становить 78 на мільйон проти 260 на 19 жовтня.

У Нідерландах, де 3 листопада був оголошений двотижневий карантин, кількість щоденних діагнозів впала до 315 на мільйон після піку в 650 випадків 31 жовтня.

Все частіше лунають заклики до Італії і Іспанії ввести друге блокування, тому що прийняті там регіональні підходи, схоже, не працюють. Щоденний рівень захворюваності в Італії в даний час складає 628 випадків на мільйон - в порівнянні з 44 на початку жовтня, в той час як в Іспанії 9 листопада було 1120 випадків на мільйон.

У Швеції, яка отримала широку хвалу за рішення про відмову від загальнонаціональної ізоляції навесні, чиновникам вперше довелося ввести комендантську годину в 10 вечора в барах і ресторанах через випадки скелелазіння. Рівень захворюваності тут становить близько 425 випадків на мільйон, у порівнянні з 80 місяцем раніше.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Якщо завтра локдаун: чи переживе український бізнес новий жорсткий карантин.