RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні на вихідні можуть закрити відділення банків: що відбувається

Відповідно до рішення уряду про запровадження карантину вихідного дня банки, страхові компанії та поштові оператори працювали. Перші "карантинні вихідні" пройшли для банків без проблем. З 14 до 30 листопада установи будуть працювати і надалі, однак за умови дотримання відомих карантинних обмежень.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook глава Національного банку України Кирило Шевченко.

Він звернув увагу на те, що Національний банк України не запроваджував жодних обмежень на роботу фінансових установ чи проведення ними операцій - українці без ускладнень можуть отримати кошти з депозитів, взяти кредит, обміняти валюту, зняти готівку у банкоматі.

"Чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжували свою роботу та надавали громадянам можливість користуватися банківськими послугами", - повідомив Шевченко.

Поряд з цим він вкотре наголосив на важливості дотримання обмежень під час пандемії коронавірусу і дав рекомендації банкам, фінустановам та їхнім клієнтам.

1. Потрібно дотримуватися у всіх банківських відділеннях необхідних заходів безпеки: приймати відвідувачів лише у захисних масках, дотримуватися належної дистанції, проводити дезінфекцію.

2. Закривати ті відділення, які є сьогодні незавантаженими чи знаходяться у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину. Це важливий превентивний захід проти поширення коронавірусу.

3. Радимо громадянам не відвідувати відділення без крайньої потреби та обирати онлайн канали обслуговування.

"Фінансові установи мають достатньо розвинуті цифрові сервіси, і можуть надавати послуги клієнтам в режимі онлайн. Не обов’язково відвідувати відділення, щоб здійснювати комунальні платежі, застрахувати майно чи купити валюту", - наголосив Шевченко.

Як повідомляв "Апостроф", заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, яка обурила українців своєю пропозицією підприємцям іти на роботу в лікарні, пояснила свої слова. Чиновниця каже, що її неправильно зрозуміли.