RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський підписав закон про "жорстке" покарання за відсутність маски: що потрібно знати

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про штрафи за відсутність маски, який Верховна Рада прийняла 6 листопада.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн) за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот , в тому числі виготовлених самостійно.

Відзначається, що метою закону є запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед українців. Він повинен сприяти підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їх здоров'я і життя, а також зменшення кількості випадків зараження коронавірусом. Це допоможе запобігти неконтрольованому зростанню числа хворих COVID-19 і перевантаженню медичних установ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Максим Степанов повідомив, що штрафувати тих, хто порушує масковий режим зможуть не тільки співробітники Нацполіції, а й представники епідемічного контролю і органів місцевого самоврядування.