RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Владлена Дубініна, яка перейшла від Супрун до Пальчевського, йде на вибори ректора Одеського медіна - ЗМІ

Скандальна екс-чиновниця Азарова Владлена Дубініна - одна з трьох кандидатів на виборах ректора Одеського національного медуніверситету, які відбудуться 25 листопада.

Про це пишуть "Вести".

У Кабміні Миколи Азарова Дубініна була заступником міністра охорони здоров'я. Працювала проректором ОНМедУ, однак була звільнена. Як говориться в матеріалі, вона потрапила в рейтинг корупціонерів НАЗК через незадекларовану квартиру на Французькому бульварі. У 2018-2019 "брала участь в спробах рейдерського захоплення університету, вважаючи себе законним ректором". Екс-керівниця МОЗ Уляна Супрун призначила її своїм указом, всупереч закону, який зобов'язує обирати ректорів вузів на виборах.

"В той період, щоб бути в милості у влади, Дубініна демонструвала свою проукраїнську позицію і обзавелася підтримкою проєвропейських депутатів з БПП, представників "Демсокири" і активістів Євромайдану", - пишуть "Вести".

Однак незабаром політичні погляди Дубініної змінилися на користь проросійської риторики. Прихильниця Супрун на минулих місцевих виборах балотувалася в Одесі від партії її ворога - бізнесмена Андрія Пальчевського. ЗМІ підозрюють його в шпигунстві і російському громадянстві, до того ж він критикував Супрун.

"На виборах "Перемога Пальчевського" провалилася, не набравши і 2% голосів. Тому стати ректором ОНМедУ для Дубініної - останній шанс на політичну кар'єру. Місце відсидітися і підзаробити перед наступною спробою", - йдеться в матеріалі.

За ректорське крісло з Дубініної поборються багаторічний ректор, а нині глава Вченої ради ОНМедУ Валерій Запорожан і директор департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Олена Якименко. З весни ЗМІ пишуть про ймовірну відставку Якименко за корупцію і провальну боротьбу з COVID-19 в регіоні.

"Можливо, намір Якименко балотуватися в ректори пов'язано з цим - щоб не йти з міського відділу охорони здоров'я в нікуди", - пишуть "Вести".