RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В Україні хочуть ввести жорсткий карантин: джерело назвало дату

В Україні жорсткий карантин через пандемію коронавірусу введуть 25 грудня 2020 року.

Про це стало відомо джерелам "Апострофа" в Кабінеті міністрів.

Локдаун у всіх областях, найімовірніше, оголосять на новорічні свята. Триватиме він до 14 січня наступного року.

Очікується, що більш суворі протиепідемічні заходи допоможуть знизити захворюваність на COVID-19 в країні. Головне, щоб люди дотримувалися правил і максимально перебували вдома.

Локдаун

Це жорсткі карантинні заходи. Вони обмежують вільне пересування людей як в державі, так і за її межі. В таких умовах функціонувати можуть лише ті організації, які надають необхідні основні послуги і товари (лікарні, аптеки, продуктові магазини і т. д.).

Що передбачає повний локдаун:

  • обмеження вільного пересування і соціальних контактів громадян;
  • закриття практично всіх підприємств, установ і організацій, в тому числі освітніх, розважальних, спортивних, закладів громадського харчування (можуть працювати тільки на доставку або продавати їжу на винос) і т.д .;
  • переведення співробітників підприємств, організацій і установ максимально на роботу в онлайн-режимі;
  • закриття кордонів, припинення міжнародного і міжміського сполучення, а також роботу громадського транспорту в межах населених пунктів.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 23 листопада, зафіксовано 12 287 нових випадків коронавірусу. Захворіли в тому числі 533 дитини і 570 медпрацівників.

За останню добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в м. Києві (1 422), Київській (1 089), Дніпропетровській (952), Одеській (865) та Запорізькій (800) областях.

Читайте також матеріал "Апострофа": Треба припинити ремонтувати дороги, гроші потрібні для медицини - Наталя Лісневська.