RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Позбавити статусу судді за фальсифікації": "Наш край" протестував під апеляційним адмінсудом в Одесі

Під стінами П'ятого апеляційного адмінсуду відбулася акція протесту кандидатів у депутати Одеської обласної ради від партії "Наш край" і виборців, які віддали за них голоси.

Про це повідомляє прес-служба партії, передають "Українські новини".

З плакатами "Не дамо вкрасти вибір жителів Одещини" і "Позбавити статусу судді за фальсифікації", учасники мітингу вимагали справедливого розгляду апеляційної скарги на рішення Одеського окружного адмінсуду.

Він уже двічі відмовлявся брати до уваги докази фальсифікації результатів виборів до облради головою і членами Одеської обласної ТВК.

"По всій країні ситуація така ж, як в Одеській області. В Київській області ми відстоюємо голоси в Фастові, де вкрали більше тисячі голосів. В Одеській області опозиція об'єдналася з коаліцією проти "Нашого краю". Вони не хочуть, щоб "Наш край" був представлений в облраді, тому що партія реально допомагає людям, з людьми і заради людей. Якщо нас бояться, то ми йдемо вірним шляхом. Ми маємо намір відстоювати кожен голос", - заявив співголова партії "Наш край", народний депутат Сергій Шахов.

Народний депутат Борис Приходько заявив, що від суду не потрібно нічого особливого, а лише дотримуватися закону: "В Одеській області твориться беззаконня. При реальному результаті 5,16% у "Нашого краю" опинилося 4,98%. Фактично вкрали тисячу голосів. Рішення просте: візьміть і порівняйте протоколи. Це можна зробити викликавши оригінали протоколів в Одеській обласній територіальній виборчій комісії", - підкреслив нардеп.

Коментуючи ситуацію навколо фальсифікації виборів в Одеську облраду, співголова партії "Наш край", народний депутат Антон Кіссе заявив, що свавіллям займається ряд суддів: "Або їх залякали, або щось інше... Ми закликаємо колегію, яка розглядає справу, чинити за законом. Свавілля не допустимо, будемо діяти послідовно і до переможного кінця".

Одеська обласна ТВК затягувала з оголошенням результатів виборів, відзначили в партії. "Наш край" публікував докази, що голова і члени комісії спотворювали результати голосування при перенесенні даних з протоколів сільських, селищних і міських ТВК в підсумковий протокол обласної ТВК, щоб знизити результат і позбавити "Наш край" права бути представленою в Одеській обласній раді. За результатами паралельного підрахунку голосів "Наш край" набрав 29309 або 5,16% голосів виборців, долаючи п'ятивідсотковий бар'єр. Дані підтверджуються копіями протоколів з мокрими печатками. Але після махінацій Одеської обласної ТВК і втручання "комп'ютерного вірусу", про який заявляли в комісії, "Наш край" недорахувався 1050 голосів, а оголошений результат став 4,98%.

Кінцевими бенефіціарами фальсифікацій в партії вважають представників ОПЗЖ, "За майбутнє", "Слуга народу" і Партія Шарія, які через підконтрольних членів комісії частину голосів "Нашого краю" приписали собі, а частину "викинули" в зіпсовані голоси, заявляють в партії "Наш край".