RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Рада зробила перший крок до введення декретної відпустки для чоловіків в Україні

У вівторок, 1 грудня, на засіданні Верховної Ради нардепи прийняли за основу законопроект №3695 щодо забезпечення рівних можливостей матері і батька на догляд за дитиною.

Про це повідомили в офіційному Twitter Ради.

Законопроект підтримав 301 нардеп, таким чином незабаром і чоловіки зможуть йти в декретну відпустку по догляду за дитиною, поки вона не досягне трьох років.

На даний момент, батько може скористатися таким видом відпустки, але лише в тому випадку, якщо мама вийшла на роботу або знаходиться довгий час в лікарні.

Також пропонують ввести і новий вид відпустки - "одноразова оплачувана відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів".

Такою відпусткою може скористатися:

  • чоловік, дружина якого народила дитину;
  • батько дитини в разі, якщо він не перебуває в зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, але вони живуть разом і пов'язані спільним побутом;
  • бабуся чи дідусь, або інші повнолітні родичі дитини, які фактично доглядають за дитиною, якщо мати (батько) дитини є одинокою матір'ю (батьком).

Крім того, батькові дитини поряд з дружиною хочуть дозволити скористатися додатковою оплачуваною відпусткою для працівників, які мають дітей або дитину з інвалідністю, тривалістю 10 або 17 (за сукупністю) днів.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України на своєму позачерговому засіданні схвалив проект Державного бюджету-2021.