RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Рада прийняла важливий закон про водний транспорт: в чому його особливість

У четвер, 3 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроект "Про внутрішній водний транспорт", за документ проголосували 276 депутатів.

Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Закон “Про внутрішній водний транспорт” прийнято! Реформі річкових перевезень бути. Тепер ми зможемо відродити найбільш дешевий та екологічний спосіб доставки вантажів – річкові перевезення та створити ефективну річкову логістику. Ми врахували пропозиції бізнесу та спільно доопрацювали цей законопроєкт під час його підготовки до другого читання. Вдячний всім, хто був небайдужий і долучився до цього процесу, а також народним депутатам за прийняте рішення", - прокоментував Криклій.

"Ухвалення проєкту забезпечить уніфікацію термінології у сфері водного транспорту і усунення колізій у відповідній сфері законодавства", - йдеться в пояснювальній записці.

Крім того, законопроект регламентує судноплавство та передбачає створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів у складі спеціального фонду державного бюджету України.

"ЄС вітає ухвалення закону про внутрішній водний транспорт, що є важливою подією у впровадженні Угоди про асоціацію/Поглибленої і всеохопної зони вільної торгівлі. Закон спрямований на забезпечення стабільної правової бази прокладання шляху для залучення інвестицій. Сталий транспорт є ключовою складовою Зеленого курсу ЄС", - йдеться у повідомленні в Twitter "Європейського союзу".

Раніше "Апостпроф" повідомляв, що у вівторок, 1 грудня, на засіданні Верховної Ради нардепи ухвалили законопроект 4439-д, яким відтермінували обов'язкове встановлення касових апаратів для ФОП.