Археологи знайшли могилу немовляти часів Стародавнього Риму: фото

Археологи провели розкопки в стародавньому місті Прусіас-ад-Гіпіум (Туреччина), і знайшли унікальні знахідки, які відносять до третього століття до нашої ери, серед них могила немовляти і кілька статуй навколо міського театру.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Хоча з плином часу в стародавньому місті були побудовані нові споруди, підземні багатства цього району залишилися недоторканими, в тому числі театр, вали, акведуки та римський міст. При дослідженні сценічної частини театру археологи виявили могилу.

даний час ми все ще працюємо над цим. Оскільки зазвичай ви не знайдете могил на сценах, могила показує що люди періоду пізньої античності використовували цю місцевість по-іншому. Могила виглядає так, як ніби вона належала маленькому немовляті. Судячи по монетам, виявленим під час розкопок навколо могили, ми вважаємо, що вона належить до четвертого століття", - сказав науковий керівник розкопок, доцент Емре Окан з відділу археології Університету Стамбул.

Знайдені в могилі кості будуть досліджені, і археологи зможуть визначити вік, стать дитини і наявність у нього хвороб.

Відзначимо, що в той час ця місцевість, відома як "Гіпіос" і "Кіерос", була захоплена Прусом I Віфінією.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Ростовській області (РФ) під час розкопок кургану в Азовському районі археологи виявили незвичайне поховання - там знайшли останки знатної людини і її охоронця