RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Це катери-камікадзе: Хомчак вказав на важливий нюанс з "москітним" флотом для ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак, розповів про те, як вирішується питання переозброєння нашої армії і що потрібно для максимально ефективного виконання поставлених бойових і оборонних завдань.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Детально генерал-полковник зупинився на тому, чи входить катерний "москітний" флот до списоку критичних пріоритетів і наскільки це важливо.

"Звичайно, входить, але тільки не москітний флот. Взагалі нам потрібно зрозуміти, по яких принципах ми розвиваємося. Якщо ми йдемо по принципах НАТО, то там ніхто не робить техніку, в якій точно має загинути людина. Хоча вони скрізь кажуть, що ти повинен за будь-яку ціну виконати поставлене завдання, але всі зусилля направлені на те, щоб ти при цьому залишився живий", - пояснив Руслан Хомчак.

У зв'язку з цим виникає питання, що ж необхідно придбати та якою технікою для військових завдань на воді слід забезпечити армію України. Є така думка, що слід закупити норвезькі протикорабельні ракети NSM (Naval Strike Missile) з дальністю в 180 км і тоді 15 американських катерів Mark VI, і це вирішило б проблеми на морі. Не варто забувати, що у нашої країни безліч стратегічних партнерів. Це прискорює процес отримання необхідної військової техніки для переозброєння армії. Хомчак навів приклад такої співпраці.

"Велика Британія перебуває на стадії підписання договорів про виробництво для нас 8 ракетних катерів саме з ракетами NSM, які мають дальність ураження у 180 км. Вони нам будуть робити ще два протимінних катери. Ми також матимемо 5 американських "Айлендів" - два вже є, ще три на підході. Далі, в найближчі роки ми плануємо мати на флоті 4 корвети", - підсумував генерал-полковник.

Детальніше про переозброєння армії читайте в статті "Апострофа": "Нам потрібно п'ять дивізіонів "Нептунів", щоб захищати узбережжя - Руслан Хомчак".