RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Трампу суду не уникнути: хто має намір посадити президента, який програв вибори

Хоча новообраний президент США Джо Байден заявив, що після набуття повноважень глави держави не має наміру ініціювати розслідування відносно Дональда Трампа, щоб не розколювати ще більше американське суспільство, поки що чинному господарю Білого дому не уникнути суду - десятки справ проти Трампа і членів його родини за останні чотири роки були поставлені "на паузу".

Про це розповів в коментарі "Апострофу" директор Центру міжнародних досліджень Олександр Дубовик.

Він вважає, що після закінчення президентських повноважень Дональда Трампа проти нього можуть відновити порушені раніше справи.

"Трамп підозрюється в правопорушеннях на федеральному і місцевому рівні. Байден вже заявив, що зі свого боку не буде ініціювати розслідування на федеральному рівні, тобто щодо загальнонаціональних інтересів і питань. Інше питання, що на місцевому рівні Трампа цілком можуть притягнути до відповідальності. Відносно дітей і сім'ї Трампа існують близько півдюжини справ, які просто завмерли на час його президентства. Теоретично Трампа можуть притягнути до відповідальності, але його прихильниками це буде підноситься як політичне переслідування. Тому питання дуже делікатне", - зазначив Дубовик.

За словами експерта, є важлива деталь, яка дозволяє стверджувати, що Трампа просто так не відпустять.

"Справа в тому, що окружний прокурор Манхеттена Сайрус Венс-молодший є спадковим демократом, а його батько в 70-х роках був держсекретарем в Адміністрації тодішнього президента США Джиммі Картера. У зв'язку з цим питання про амбіції Венса-молодшого виникає як би сам собою.

Також генеральний прокурор штату Нью-Йорк розслідує справу про фінансові махінації в організації Трампа, який нібито вів подвійну бухгалтерію, штучно занижуючи свої доходи в спробах уникнути сплати податків і одночасно завищуючи їх, щоб обдурити банки і інвесторів. Справа будується в основному на свідченнях Майкла Коена, колишнього адвоката Трампа", - додав Дубовик.

Більш детально про те, чому після відходу з Білого дому проти Трампа відновляться кримінальні справи, читайте в матеріалі "Апострофа": "Трампа за ґрати: хто допоможе президенту піти від переслідування".