RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

В Україні будуть по-новому проводити тести на коронавірус: що потрібно знати

Міністерство охорони здоров'я оновило алгоритм тестування на наявність вірусу COVID-19.

Про це повідомляється сторінці МОЗ у Facebook.

Першорядне значення лабораторної діагностики коронавирусной інфекції має метод ПЛР. Тепер лабораторне обстеження будуть проводити особам, згідно з новим алгоритмом: з підозрою на коронавірусну інфекцію, що мають клінічні ознаки і будь-які ознаки інших ГРВІ та пневмонії.

Також було додано скринінгове обстеження із застосуванням швидких тестів для виявлення антигену COVID-19. Цей тест можна зробити всього за 15 хвилин. Такі тести проводитимуть людям з підозрою на коронавірус, з ознаками ГРВІ та пневмонії, а також громадянам, які контактували з інфікованими. Також тест будуть проходити і ті особи, які повернулися з регіонів, де спостерігається несприятлива епідеміологічна обстановка.

У Міністерстві охорони здоров'я підкреслили, що в разі позитивного тесту на антиген COVID-19 в деяких випадках його доведеться повторно підтвердити за допомогою ПЛР. Медики будуть проводити лабораторне обстеження на коронавірус методом ПЛР в обов'язковому порядку пацієнтам з імовірними ознаками зараження COVID-19, а також тим, кому діагностували вірусну пневмонію і пацієнти з долікарняною пневмонією. Також у відомстві зазначили: якщо людина поскаржилася на ознаки зараження вірусом COVID-19, їй відразу ж доведеться звернутися в лікарню і здати тест на COVID-19, який буде готовий протягом кількох хвилин. Після тесту медичні працівники проконсультують пацієнта, що потрібно робити, і як з цим боротися.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує, що пандемія коронавірусу в Україні піде на спад у квітні 2021 року.