RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Вечірка під час пандемії: як безпечно зустріти Новий рік

Громадяни України перебувають в очікуванні новорічних свят. Це відмінний час для того, щоб провести його з друзями і сім'єю. Люди все одно чекають зустрічей з близькими, навіть незважаючи на те, що проблема з коронавірусною інфекцією COVID-19 все ще є, і заважає багатьом нормально жити.

Представники Центру громадського здоров'я України на своїй офіційній сторінці в Facebook повідомили, що кращий спосіб провести зимові канікули - це залишатися вдома в тісному сімейному колі. У відомстві зазначили, що якщо українці все ж зважилися відвідати своїх рідних і близьких, необхідно дотримуватися простих рекомендацій, які допоможуть уникнути зараження.

Перше, про що слід подбати - це обмежити кількість гостей для створення можливостей фізичного дистанціювання. Необхідно постаратися уникати прямого контакту з оточуючими, наприклад, рукостискання і обіймів. Урочистість потрібно відзначати на природі, якщо ж вечірка проходить в приміщенні, його потрібно регулярно провітрювати.

На вечірці потрібно попросити гостей використовувати засоби індивідуального захисту. Необхідно переконатися, що маска закриває і ніс, і рот. Також потрібно попросити гостей, щоб у них були запасні маски, або ж придбати їх самостійно. Потрібно подбати про те, щоб гості часто мили руки, для цього бажано поставити у ванній кімнаті антисептик і одноразові рушники.

Під час вечірок потрібно забути про спів і крики, особливо якщо вони проходять в приміщенні. Слід зменшити гучність фонової музики, щоб людям не довелося кричати. Маску обов'язково потрібно використовувати під час приготування їжі, також необхідно обмежити перебування і скупчень гостей в місцях, де готують їжу. Слід продезінфікувати часто чіпати поверхні, наприклад, кухонну плиту, раковину або меблі. Безпека українців - в їх руках, якщо дотримуватися простих правил і рекомендацій, можна уникнути зараження і добре провести час.

Нагадаємо, що святкування Нового року і різдвяних свят в Україні пройде в умовах карантину.