RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Вчені відтворили обличчя молодої жінки, яка жила 9 тис. років тому: фото

Фахівці з Афінського університету відтворили обличчя дівчини, яка проживала на Землі приблизно 9 тисяч років тому.

Про це повідомляють журналісти таблоїду Reuters, посилаючись на National Geographic.

Обличчя і череп дівчини вдалося відтворити завдяки діям відразу декількох експертів, серед яких були ендокринолог і ортопед. У реконструкції образу дівчини вченим допомогли математичні алгоритми і комп'ютерна томографія. Також група фахівців скористалася 3D-принтером, який допоміг надрукувати череп древньої дівчини.

За словами вчених, у дівчини з давніх часів був масивне підборіддя і вилиці. Колір шкіри і очей цієї дівчини був виведений із загальних характеристик людей, які жили в цьому регіоні. Вік вдалося встановити по зубах: дівчині було всього 18 років. На жаль, про обставини смерті вчені не повідомили.

Фахівці також встановили, що дівчина проживала в кінці мезоліту - епохи переходу людей від збирання до вирощування зернових культур.

Це самий початок цивілізації. Саме тому група вчених назвала дівчину Авгі - в перекладі з грецького це слово означає "світанок". Череп 18-річної Авгі виявили в 1993 році в печері Теопетра, Центральна Греція.

Як писав "Апостроф" раніше, вченим вдалося відновити зовнішність Клеопатри, Данте, Шекспіра та інших знаменитостей - фото