Прийдуть і запропонують "плюшки": Разумков поскаржився на низькі зарплати в Раді

Глава Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що у державних службовців низька зарплата.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Політик зізнався, що отримує на руки 38-42 тисячі в місяць, при цьому не впевнений, що цього достатньо.

"З іншого боку, прийти сьогодні і сказати: давайте піднімемо мені зарплату, коли в лікарнях люди отримують 5000, 3000, 6000 ... Ну мені совість не дозволяє", - сказав Разумков.

Також він висловив свою думку і про хабарі, зазначивши, що повинен бути високий рівень контролю з боку антикорупційних органів.

"Якщо людина готова брати хабарі і готова займатися корупцією, ви їй зарплату в мільйон гривень поставте... і вона буде шукати плюшки. Завтра прийдуть і запропонують плюшки, пончики, пиріжки, дадуть ще 20 000 гривень і вона і на них поведеться. Тут повинен бути запобіжник. Який буде чітко давати розуміти, що якщо ти погодишся на цю спокусу, ти можеш отримати реальний термін", - сказав Разумков.

За його словами, інша ситуація в Європі. Там високий рівень поваги до державних службовців. Для них та їхніх сімей передбачено великий соціальний пакет.

"І вони добре розуміють, що якщо ти хоча б раз встрягнеш у проблему, ти на собі поставиш великий чорний хрест. І вони на це не йдуть", - сказав політик.

Але при цьому він підкреслив, що корупція є в усьому світі. Немає держави, де б не було корупції.

Як повідомляв "Апостроф", в 2021 році з бюджету України в цілому виділено 163 млрд грн на медицину, що є рекордною сумою.