RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Держсекретар США звинуватив Іран через катастрофу українського літака

Керівник Держдепу Сполучених Штатів Майк Помпео виступив із заявою з приводу річниці авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані. За його словами, представники Тегерана навіть у 2021 році відмовляються здати винних і покарати їх за всією суворістю закону.

Інформація була опублікована на офіційному порталі Державного департаменту США.

Майк Помпео зазначив, що іранська влада провела розслідування, але все, що вони змогли надати - це вибачення, які нікому не допомогли. Держсекретар підкреслив, що іранські військові продовжують робити вигляд, що це була помилка, вони уникли покарання за навмисне скоєний злочин. За словами Майка Помпео, члени КВІР повинні понести відповідальність за смерть 176 пасажирів і членів екіпажу. Замість цього протягом усього розслідування "режим продовжує захищати тих, хто винен і повинен відповісти перед законом".

Керівник Держдепу США зазначив, що висловлює співчуття усім людям, які втратили своїх рідних і близьких в цій катастрофі.

Авіакатастрофа сталася 8 січня 2020 року. Повітряне судно вилетіло з тегеранського аеропорту, але не долетіло до пункту призначення. Як виявилося, авіалайнер українського виробництва збили іранські військові. Представники Ірану продовжує наполягати на тому, що це була помилка. В Ірані стверджують, що крім людської помилки, зіграв фактор збою в системах ППО.

Як писав “Апостроф” раніше, 9 січня,в Індонезії зазнав авіакатастрофи пасажирський літак Boeing 737−500, що здійснював рейс Джакарта-Понтіанак.