RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Смерть - приємний процес: лікар розповів, що відчували люди, які повернулися з того світу

Всесвітньо відомий лікар розповів про те, що відбувається з людиною, коли вона помирає. Своє дослідження лікар назвав "Життя після смерті".

Про це повідомили журналісти Express

Сем Парніа - реаніматолог і провідний світовий фахівець з питань смерті. Він просунувся у вивченні питання життя після смерті, і написав три книги на цю тему. Лікар заявив, що люди, які знаходилися на межі смерті, іноді розповідали про зустрічі з померлими родичами. Доктор Парніа каже, що це відчуття доводить існування загробного життя.

Доктор Парніа зазначив, що смерть є природним процесом, а не чимось сумним, як звикли думати багато людей. За його словами, в результаті зменшення кількості кисню, який потрапляє в мозок, коли людина помирає, мозковий ланцюг людей "відключається" і втрачає зв'язок із зовнішнім світом.

Коли серце зупиняється, всі життєві процеси припиняються. Кров більше не потрапляє в мозок, нирки і печінку, люди стають млявими і нерухомими. Доктор Парніа, який врятував тисячі пацієнтів, заявив, що процес вмирання не є чимось неприємним, а часом даже приємний. Доктор зазначив, що якщо людина вмирає природною смертю, сам процес стає дуже "комфортним і мирним".

Люди, які перебували на межі життя і смерті, говорили, що бачили лагідне світло, яке притягувало до себе. Вмираючі не тільки бачили своїх покійних родичів, а й вітали їх, а також просили ради. Небіжчики, яких бачили "у снах", говорили, що не хочуть повертатися до життя.

За словами доктора, багато вмираючих відчувають почуття "відділення" від самого себе. Вони нібито можуть чути речі та запам'ятовувати всі розмови, які відбуваються навколо них. Доктор Парніа каже, що є наукові пояснення цієї реакції. Завдяки сучасним технологіям і науці, "смерть не обмежується філософією і релігією".

Як писав "Апостроф" раніше, суд оголосив жінку мертвою без довідки про смерть - вже 3 роки вона не може довести, що жива