RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

За рік померло 50 людей похилого віку: адвокат з Харкова розповів подробиці про пансіонат, що згорів

Всі відомства і чиновники в Харкові знали про існування пансіонату для людей похилого віку, в якому 21 січня сталася смертельна пожежа.

Про це повідомляє адвокат одного з підозрюваних у пожежі Сергій Веприцький на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, за рік в пансіонаті-хоспісі "Золотий час" померло 50 людей похилого віку.

"Чи могли поліцейські не знати, що в цьому будинку приватний пансіонат-хоспіс для людей похилого віку? Як я розумію, слідча група туди виїжджала більше 50 разів", - зазначив правозахисник.

Він також підкреслив, що про нього також знала влада, прокуратура і навіть співробітники ДСНС, які, як і поліція, є структурним підрозділом Міністерства внутрішніх справ.

"Моя відповідь: поліція, прокуратура, ДСНС-ники, місцева влада зобов'язані були знати про цей будинок для літніх людей і зобов'язані були запобігти тому, що сталося. Ми як платники податків конкретно цим людям, представникам цих органів вже за це заплатили", - заявив Веприцький.

За його словами, суд несправедливо обирав запобіжний захід невинним: чоловікові директора приватного підприємства, яка організувала цей заклад, господареві згорілої будівлі, по суті потерпілому, який здав будинок в оренду, хлопцеві-волонтеру, який врятував з ризиком для свого життя 5-х людей похилого віку, а до цього як волонтер допомагав людям похилого віку, будучи медбратом.

Як повідомляв "Апостроф", число жертв страшної пожежі, що сталася в Харкові в будинку для літніх людей 21 січня, зросла - в лікарні від стресу помер чоловік, якого встигли евакуювати з будівлі.