RU  UA

Україна не підпише контракт на вакцини від коронавірусу до жовтня - Зоряна Скалецька

З дня на день в Україні починається вакцинація від коронавірусу. Однак це будуть невеликі партії вакцин. Що стосується загальної вакцинації, то Україна зможе укласти новий контракт з існуючими виробниками зареєстрованих на сьогодні вакцин від коронавірусу на поставку не раніше жовтня, оскільки поставки вже розписані між країнами майже до кінця 2021 року.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявила колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

"Враховуючи потужності і реальний виробничий потенціал більшості виробників вакцин від коронавірусу, всі контракти в них уже розписані. Наскільки мені відомо, контракт для українських поставок може бути не раніше жовтня", - наголосила екс-міністр.

За словами Скалецької, Україна може отримати вакцини й іншими шляхами. З нами можуть поділитися країни, які закупили занадто багато доз препарату.

"Ті контракти, які уклали країни, у 2-3 рази більші за справжню потребу, якщо ми говоримо про подвійне вакцинування. ЄС вже зараз зіткнувся з тим, що та кількість вакцин, яка є, не використовується ефективно. Вакциеи не використовуються та втрачаються. Це може призвести до того, що вони поділяться вакциною, зокрема з Україною. Вони можуть направити 100-200 тисяч вакцин. Я думаю, вони на це погодяться", - резюмувала Скалецька.