RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Всі кошти за моральну шкоду, завдану Гладковському, будуть перераховані до фонду підтримки армії - адвокат

Адвокат Олега Гладковського Руслан Волинець надав важливі пояснення з приводу коментарів окремих ЗМІ за позовом свого підзахисного до журналістів Bihus.Info.

Про це він заявив на сторінці в Facebook.

Адвокат підтвердив, що Гладковський дійсно звернувся до Вінницького міського суду (за місцем реєстрації одного з відповідачів) з позовом до авторів "розслідування", але ще в кінці літа минулого року.

Руслан Волинець зазначив, що предметом позову є визнання недостовірним і таким, що порушує права Олега Гладковського висновок авторів сюжету "Друзі президента крадуть на оборонці (секретне листування)". Автори стверджували, що "до групи осіб, яка займалася скупкою військових запчастин у російських контрабандистів і по складах української армії, накручуванням ціни на них в рази, і продажем їх за змовою з державним концерном "Укроборонпром" на його заводи, входив, серед інших, заступник секретаря РНБО Олег Гладковський...".

"Через кілька тижнів, вже мине два роки з моменту, коли вийшло дане, так зване "розслідування". Весь цей час, правоохоронні органи перевіряли інформацію, зазначену в даному сюжеті і не знайшли ніяких фактів, які б вказували хоча б на ймовірну причетність Олега Гладковського до таких дій. Це тільки зайвий раз підтверджує хибність озвучених журналістами звинувачень", - повідомив Волинець.

Адвокат Гладковського особливо підкреслив, що в поширених публікаціях, з посиланням на представників відповідачів, вказується на те, що Олег Гладковський вимагає від журналістів відшкодування моральної шкоди в розмірі понад 2 млн гривень. При цьому автори публікацій уникають оприлюднення того факту, що в разі задоволення таких вимог, всі кошти будуть спрямовані на благодійні цілі в Благодійний фонд допомоги армії "Вернись живим". Про це Олегом Гладковським було зазначено прямо в позовній заяві.

"Окремо хочу звернути увагу, що нами було проведено дві експертизи в КНДІСЕ, які визначили, що вищевказані в сюжеті тези є фактичними твердженнями (а не оціночними судженнями, як про це голослівно вказують відповідачі), носять негативний характер щодо Олега Гладковського і завдали йому моральну шкоду в розмірі, розрахованому самими експертами. Саме висновки зазначених експертиз і з'явилися в основі позовних вимог, сформульованих в позовній заяві", - підсумував Руслан Волинець.