Будьте напоготові: всі симптоми Covid-19, про які потрібно знати після виявлення нових

Нове дослідження Covid-19 підтвердило підозри на нові симптоми коронавірусу, крім трьох відомих до сьогодні, про які повинні знати пацієнти.

Про це пише видання Mirror.

Як відомо, характерними симптомами Covid-19 є поява постійного кашлю, лихоманки та втрата відчуття смаку та запаху. Всім хворим, у кого виявлено ці три класичні попереджувальні знаки, рекомендується самоізолюватись і негайно пройти тест.

Поява ж нових симптомів коронавірусу у Великобританії, його південноафриканський штам та варіація оригінального коронавірусу в Брістолі змусили експертів уважно відслідкувати зміни способу атаки та поширення вірусу. Дослідники заявили, що зараз може бути до 16 симптомів, включаючи офіційні три симптоми та інші, які є підозрами на симптоми.

Три офіційні симптоми NHS

1. Поява безперервного кашлю

Йдеться про "постійний" сильний кашель більше години або три або більше епізодів кашлю за 24 години. Про стійкий симптом кашлю частіше повідомляють дорослі у віці від 18 до 65 років, ніж люди похилого віку або діти. Діти рідше повідомляли про кашель або лихоманку порівняно з дорослими.

2. Висока температура

Цей ранній попереджувальний знак, як правило, є одним із перших ключових симптомів, який з’являється - і зникає найшвидше. І у дітей, і у дорослих температура 38 ° С вважається лихоманкою. 40% усіх вікових груп повідомили, що їх лихоманило протягом перших семи днів, і саме тому цей симптом - поряд із втратою запаху та постійним кашлем - як і раніше залишається одним із ключових.

3. Втрата почуттів смаку та запаху

Багато людей, які пройшли позитивний тест на Covid-19, відзначають цей класичний симптом, який триває тижнями або місяцями навіть після дуже легкої інфекції. Експерти стверджують, що раптова втрата обох органів чуття рідкісна навіть при закупорці носа або пазух.

Офіційно визнані в США симптоми коронавірусу

4. Головний біль

Головний біль був одним із найпоширеніших симптомів, про який повідомляли до позитивного тесту. Дослідники виявили, що серед усіх вікових груп, які отримали позитивний тест, головний біль був найбільш поширеним раннім симптомом (82%).

5. Втома і сильна втома

Втома була другим симптомом, який найчастіше повідомляється, і 72% людей, які страждають на Covid. Ключовою проблемою цих симптомів є те, що втома, як і головний біль, є відносно поширеним повсякденним станом для багатьох людей.

6. Біль у горлі

Цей симптом є підступним для оцінки, особливо взимку, коли циркулюють застуда та грип, а дітей вражають інфекціями горла. У дослідженні відзначено симптом у більш ніж половини (52,6%) людей, які пройшли позитивний тест. Понад 91% помітили біль у горлі до кінця першого тижня їх симптомів, порівняно з трьома чвертями протягом перших трьох днів.

7. Незвичні болі в м’язах

Згідно з дослідженням, м’язові болі в основному реєструвались у людей у віці від 18 до 54 років. Багато людей можуть насправді відчувати болі в суглобах і м'язах після коронавірусу, оскільки нездужаючі люди часто не можуть пересуватися і легко робити фізичні вправи.

8. Діарея

Майже у 50 відсотків пацієнтів діагностували діарею, блювоту або біль у животі. При цьому діарея була зареєстрована як ранній симптом у пацієнтів, які згодом виявили позитивний результат на Covid-19".

9. Задишка

Задишка найчастіше зустрічається серед дорослих у віці від 18 до 65 років. Загалом 39% повідомили про симптом порівняно з 34% старше 65 років та 23% молодших 18 років.

10. Озноб

Озноб був пов’язаний із позитивним тестуванням у всіх вікових групах. Експерти у галузі охорони здоров’я кажуть, що озноб часто супроводжує лихоманку.

11. Висипання на шкірі та "ковідні пальці на руках і ногах"

Дослідники пов’язують різноманітні висипання з коронавірусом, зокрема "коронавірусні пальці рук і ніг”. Йдеться про хворобливе червоне запалення на пальцях ніг

12. Втрата апетиту

Втрата апетиту або пропуск їжі - ключові симптоми, на які слід стежити, вважають експерти. Втрата апетиту була зареєстрована частіше у віці від 18 до 54 років та осіб віком від 55 років, ніж у інших вікових групах із коронавірусом.

13. Помутніння свідомості або марення

Це справді важливий симптом, на який слід звертати увагу у вразливих людей похилого віку. Люди старше 65 років частіше за всі інші групи повідомляли про розгубленість, дезорієнтацію та сильну задишку. Загалом ці симптоми рідше зустрічаються у осіб віком 18-65 років.

14. Болі в грудях

Експерти стверджують, що цей симптом може супроводжувати відчуття або задишку у випадках коронавірусу.

15. Хриплий голос

Третина позитивних до Covid людей мала хриплий голос. Експерти стверджують, що інші симптоми вірусної хвороби, такі як біль у горлі та кашель, можуть спричинити осиплість голосу.

16. Біль у животі

Як зазначалося вище, майже 50 відсотків у дослідженні в китайській провінції Хубей відчували шлункові симптоми, включаючи біль у животі.

Як повідомляв "Апостроф", виконавчий директор Access to Medicine Foundation Джаясрі До Айер звернула увагу на спалах вірусу Ніпах в Китаї як на потенційний ризик наступної великої пандемії.