RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Чиновника Львівської ОДА затримали на "відкат" 365 тисяч гривень

23 лютого був затриманий заступник начальника управління обласної адміністрації Львівської області. Чиновника звинувачують в отриманні неправомірної вигоди від підприємців області.

Про це повідомили на офіційному сайті Національної поліції Львівської області.

Стало відомо, що заступник начальника обладміністрації брав гроші з підприємців, яким допомагав виграти різні тендери на будівельно-ремонтні роботи, що проводяться на державних об'єктах.

Співробітникам поліції вдалося зафіксувати факт передачі суми 365000 гривень, що є "відкатом" за проведення робіт, які повинні були бути профінансовані обласним бюджетом. Затримали чиновника на підставі статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз вирішується питання про те, щоб повідомити заступнику начальника ОДА про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ і обрати запобіжний захід.

За вимагання та одержання неправомірної вигоди в Україні передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Крім того, чиновник позбудеться права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з повною конфіскацією майна.

Як писав "Апостроф" раніше, під час матчу 15-го туру чемпіонату Украї ни між ФК "Львів" і "Колосом" стався гучний мовний скандал .