RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Нардепів ламають через коліно: озвучено прогноз, чим завершиться скандал з Вітренком

Скандал з призначенням в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка на посаду глави Міненерго може закінчиться тим, що він в недалекому майбутньому займе це крісло, а потім може стати й прем'єр-міністром України.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Його кандидатуру на пост міністра і першого віце-прем'єр-міністра можуть винести на голосування вже наступного тижня.

"Зеленський продемонстрував своє вміння ламати депутатів через коліно. І тут можна сказати, що він і його Офіс стають більш винахідливими - це говорить про вміння вчитися. Ну і є версія, що він починає підтягувати кадрові ресурси для формування нового уряду. Судячи з усього, президент почав грати в цю довгу гру і шукати кадри, а заодно і голоси в парламенті", - сказав політолог Андрій Миселюк.

Вітренко може отримати 226 голосів депутатів, які будуть "за" його призначення на посаду глави Міненерго. А після цього є шанси, що він стане прем'єром.

Нагадаємо, дві спроби призначити Вітренка керівником Міненерго були провалені. Його розглядають як людину, близьку до орбіти впливу олігарха Ігоря Коломойського.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Хоч тушкою, хоч опудалом: навіщо Зеленський все-таки пропхнув Вітренка в Кабмін.