RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні шахраї наживаються на "євробляхерах": у чому суть нового розводу

Після того, як Верховна Рада підтримала два законопроекти, що дають можливість разового розмитнення авто за 1000 євро, активізувалися шахраї, які пропонують посприяти в цьому за 50-100 доларів, але обманюють.

У чому суть обману, в відео, розміщеному у Facebook, розповів керівник ГО "Автоєвросила" Олег Ярошевич.

"Є багато компаній, які брали участь в розмитненні під час минулого сезону, тих, хто часто підробляв документи. Ці документи якимось чином проходили за домовленостями через митницю. Але сьогодні це буде в будь-якому випадку переслідуватися за законом. В першу чергу, переслідуватися будуть власники авто, як декларанти, які готували документи і передавали брокеру", - пояснив Ярошевич.

Перевірка документів буде здійснюватися митницею. За підробку документів авто не тільки буде знято з обліку, а й передбачена відповідальність для власника.

"Такі компанії є в Харкові, Одесі, в Києві десятки компаній хочуть обдурити людей, даючи їм "порожні папірці", нібито знімаючи авто з обліку. Такі перегонщики просто на людях заробляють гроші", - застеріг Ярошевич.

Він закликав водіїв спочатку переконатися, що автомобіль дійсно знятий з обліку і тільки після цього платити гроші.

"У нас в офісі вже десятки таких "знятих" з обліку автомобілів. Відповідні заяви будуть подані до правоохоронних органів, щоб перевірити діяльність таких компаній", - резюмував Ярошевич.

Як повідомляв "Апостроф", двоє жителів Сумської області обманювали покупців, розміщуючи в мережі оголошення про продаж б/в автомобілів з Європи. Отримавши гроші на покупку, вони не виконували своїх зобов'язань і таким чином привласнили понад мільйон гривень.