RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Україні закрили справу проти Байдена: в поліції дали пояснення

В Україні суд відхилив вимогу відновити розслідування кримінальної справи, в якій фігурує новообраний президент США Джозеф Байден.

Про це повідомили в прес-службі Міністрества внутрішніх справ.

У повідомленні сказано, що кримінальне провадження було закрито 23 вересня 2020 (за кілька місяців до проведення виборів президента США) в зв'язку з відсутністю складу злочину.

"З цим рішенням не погодився заявник Віктор Шокін і його адвокати. Вони звернулися зі скаргою на дізнавача поліції в суд. Детально ознайомившись з матеріалами виробництва, 25 лютого 2021 суд виніс свій вердикт: в задоволенні скарги відмовити (справа №757 / 42457/20 К) ", - повідомили у міністерстві.

У МВС підкреслили, що поліція закрила справу на законних підставах.

Нагадаємо, що розслідування цієї справи було розпочато в лютому 2020 року, коли генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся в ДБР із заявою про втручання Байдена в його діяльність. Після того, як поліція закрила справу, Шокін подав позов до суду на поліцію, вимагаючи відновити розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", в липні 2020 року президент США Дональд Трамп в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським обговорював кримінальне провадження щодо сина Байдена і компанії Burisma. У відповідності з опублікованою розшифровкою запису телефонної розмови Зеленський пообіцяв, що призначений ним прокурор займеться цією справою.