Не може навіть сама дихати: в Миколаєві важко хвору на COVID-19 намагаються "виставити" з лікарні

В Миколаївській міській лікарні №4 жінці, яка перенесла в тяжкій формі коронавірусну хворобу, відмовляють в стаціонарному лікуванні.

Про це в Facebook повідомила донька хворої Оксана Лютова.

За її словами, в її матері двобічна полісегментарна пневмонія, вірусно (covid-19) бактеріальної етології, кат. ІV, важкий, затяжний перебіг, з переходом у фіброз, ЛН-ІІІ ст. Додаткові діагнози: реконвалесцент по Covid-19 та ІХС: Дифузний кардіосклероз. СН-I.


Жінку госпіталізували 26 грудня 2020 року, вона знаходилася 1,5 місяця у реанімаційному відділенні, в т. ч. під плотною маскою.

"Через три дні після реанімації (16.02.2021р.) її перевезли до ММЛ-4, для продовження лікування (за місцем проживання). Загальний час перебування в ММЛ-4 склав 15 днів (вона в реанімації лежала довше - 1,5 міс!!!). 01.03.2021р. маму і мене поставили перед фактом, що ми повинні покинути лікарню сьогодні!!! надали виписку, з метою подальшого лікування у сімейного лікаря", – повідомила жінка.

Донька підкреслює, що у матері атрофувалися м‘язи, вона не може пересуватися і стояти на ногах і є кисневозалежною.

"На питання, як я повинна її перевезти до дому, прозвучала відповідь - у приватному порядку", – написала Оксана Лютова і додала, що за словами лікарів жінка не повинна займати місце у лікарні.

Кисневий концентратор передали волонтери. "Чому передали волонтери? Тому що, при поступленні в ММЛ 4, персонал лікарні надав поламаний КК, з якого випадав стакан для дистильованої води, і цей факт мав пряму загрозу для життя мами у нічний час. А також, була поставлена умова виключати його кожний час на 20 хв. щоб він не згорів", - пише донька.

Лютова наголошує, що лікарі порушують права на захист здоров‘я.

Як повідомляв "Апостроф", у Дніпрі важко хворий на коронавірус намагався накласти на себе руки, перерізавши горло