RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

У МОЗ дали прогноз, коли коронавірус в "червоних" зонах піде на спад

У МОЗ розраховують, що завдяки посиленим обмеженням в трьох областях "червоної" зони карантину - Івано-Франківській, Чернівецькій і Житомирській, коронавірус там піде на спад через 2-3 тижні.

Про це заявив головний лікар Українського центру контролю і моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я Роман Родина, пише "Обозреватель".

"За умови дотримання карантину як громадянами, так і суб'єктами підприємницької діяльності в червоних зонах через 2-3 тижні захворюваність повинна зменшитися. Загалом епідемічна крива по гострим вірусно-респіраторним інфекціям, до яких відноситься і коронавірус, починає йти на спад з другої половини березня, в квітні ", - зазначив він.

Родина додав, що зростання епідемії коронавірусу в лютому-березні в Україні було досить прогнозованим. Саме в цей час починається навчання в школах і інститутах і зростає інтенсивність спілкування людей після новорічно-різдвяних свят.

Як повідомляв "Апостроф", Київ потрапив в "помаранчеву" зону через високий показник госпіталізацій з коронавірусною інфекцією - 60,2 на 100 тисяч населення. У будь-який день, Київ може змінити свою зону на "червону".