RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Утруднення ходьби і міокардити: лікар розповів про сумні наслідки коронавірусу

Лікар-інфекціоніст розповів, що люди, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, стикаються не тільки з відсутністю нюху, смаку і депресіями, але і зі змінами з боку серцево-судинної системи.

Про це повідомив в інтерв'ю "ТСН" розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

За його словами, у деяких пацієнтів втрата нюху і смакових відчуттів зберігається протягом 4-5 місяців після того, як вони одужали від коронавірусу. Поступово ці симптоми проходять.

Крім того, після Covid-19 можуть з'явитися періодичні болі і швидка стомлюваність, порушення функції сну.

"Інші хворі спостерігали зміни з боку серцево-судинної системи у вигляді міокардитів, які можуть тривати до двох-двох з половиною місяців. Є ще ряд хворих, у яких були ураження з боку нижніх кінцівок. Це - періодичні болі, утруднення ходьби. Також є значна частина хворих, у яких спостерігається астенічний синдром: вони не мають настрою, швидко втомлюються, порушена функція сну", - додав Федоренко.

Як повідомляв "Апостроф", в Італії провели нове дослідження пацієнтів, які хворі на Covid-19, і виявили, що зараження на коронавірус може призвести до набряку слинних залоз у роті.