RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

На Закарпатті заявили про загрозу колапсу медсистеми - кисневих балонів на всіх не вистачить

Через істотне збільшення кількості заражених на коронавірус Закарпатська область потрапила в "червону" зону карантину. У лікарнях не вистачає кисневих балонів, а до кінця тижня лікарі прогнозують колапс медичної системи.

Про це на брифінгу Закарпатської ОДА 8 березня заявив головний лікар обласної клінічної лікарні ім. А. Новака Юрій Яцина.

Він уточнив, що в його лікарні перебуває 120 пацієнтів, причому половина з них потребує переведення в реанімацію.

"А в самій реанімації у нас всього 6 ліжок і розширити її неможливо. Щодня в нашому закладі використовують 25-30 кисневих балонів, вранці у нас залишалося всього 5. Цього вистачить до 16:00 не більше", - додав Яцина.

Лікар звернувся до людей, з симптомами коронавірусу, не виходити з дому, щоб не заражати інших. Він наголосив, що якщо люди не будуть дотримуватися запобіжних заходів, на область чекає колапс медичної системи.

"Мені все одно, чи вірите ви в цю недугу! Ми з моїми колегами спираємося на доказову медицину. І кожен день стикаємося зі смертю. Просто надіньте маску, дотримуйтеся дистанції - це не так важко! Допоможіть нам, тому що в кінці тижня у нас буде колапс", - попередив Яцина.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний директор Закарпатського Центру легеневих хвороб Василь Скрип висловив думку, що коронавірус, який циркулює в області у 2021 році, більш небезпечний і токсичний.