RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Хвороба X: в Китаї у кажанів виявили новий вірус, майже ідентичний COVID-19

У китайських кажанів виявлені чотири генома нового коронавирусу, які практично ідентичні на 94,5% з відомим на весь світ вірусом SARS-CoV-2. Виявленому вірусу дали ім'я RpYN06.

Про це повідомив сайт Express.

Учені з Австралії та Китаю закінчили масштабне дослідження біоматеріалу кажанів, які мешкають на південному сході Китаю. Були досліджені 411 зразків від 23 видів мишей, які живуть в провінції Юньнань, Китай.

Дослідникам вдалося витягти у цих особин 24 повнорозмірних генома коронавирусу. Виявилося, що чотири з них, максимально схожі на SARS-CoV-2 і ще три генома, схожі з SARS-CoV.

"Наше дослідження підкреслює визначну різноманітність вірусів у кажанів в локальних масштабах, а також той факт, що родинни SARS-CoV-2 і SARS-CoV віруси живуть в диких тварин на великій території географічного регіону Південно-Східної Азії і південного Китаю. Ці дані допоможуть в зусиллях, спрямованих на пошуки походження SARS-CoV-2 та інших патогенних вірусів ", - пояснили вчені.

Дослідники пояснюють, що еволюційні корені SARS-CoV-2 в тому генному матеріалі, який вони отримали, виявлені не були.

Не варто забувати, що велика частина вірусів, які атакують людський організм, з'явилися в дикій природі та, іноді, навіть можуть передаватися безпосередньо від тварин.

Кажани вважаються одними з найнебезпечніших переносників різних вірусів. Вчені навіть називають їх резервуарами таких смертоносних вірусів, як Марбург, вірусу Ебола і коронавируса. Коронавіруси небезпечні та заразні не тільки для людини. Вони становлять загрозу для життя домашніх і диких тварин. Зараження можуть бути схильні навіть свині, кішки, собаки, курки, олені і їжаки.

Як писав "Апостроф" раніше, медики повідомили, чим небезпечний британський коронавірус .