RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Реанімації забиті по вуха: в Харкові б'ють на сполох в лікарнях для хворих COVID-19

Через новий спалах коронавірусу у Харкові лікарні переповнені вщент і кисневих місць майже не залишилося.

Про це у своєму Facebook повідомив завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії в Харківській медакадемії Володимир Корсунов.

За його словами, місцева влада ігнорує збільшення кількості заражених COVID-19 та нову хвилю.

Більш того, топ-чиновники не виконали обіцянку про те, що за два місяці буде створена нова реанімація, а кисень для пацієнтів проведуть по всіх відділеннях.

"Лікарні завантажені вщент, кисневих місць майже не лишилося, реанімації повні по вуха і хворі на неінвазивній вентиляції знов лежат де є бодай хоч поточний кисень. Любий профільний департамент, депутати, які відмовилися фінансувати ранню діагностику онкологічних захворювань, віцегубернатори та губернатори! Ще влітку Ви били себе в груди, що за 2 місяці побудуєте в ОКІЛ нову реанімацію та проведете кисень по всіх відділеннях! Агов, де ж воно?", - емоційно пише Корсунов.

Завідувач кафедри впевнений, що червона зона карантину насувається на Харківщину, але місцева влада ігнорує нову хвилю коронавірусу та "святкує Масляну". Корсунов також зазначив, що зараз частіше стали хворіти молоді люди.

"Замість вакцинації найбільш вразливих мешканців, щеплять всіх без розбору, навіть тих, хто має антитіла. Тож уперед до новой медичної катастрофи...І наприкінці - вчора від ускладнень корони пішов у вічність ще один лікар, Дмитро Борисович Пеньков - щира, фахова людина. Світла йому пам'ять", - резюмував Корсунов у своєму мікроблозі.

Раніше ми називали області, в яких критична ситуація з госпіталізацією хворих на COVID-19.