RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Розправа школяра над сусідами в Павлограді: в справі стався несподіваний поворот

У вівторок, 16 березня, в Дніпрі суд розглянув апеляцію у справі 19-річного Валентина Земцова, засудженого за подвійне вбивство сусідів в місті Павлограді Дніпропетровської області. Засуджений до довічного ув'язнення хлопець переконував суд, що вбивство було скоєно за інших обставин.

Про це повідомили на сайті видання "Сегодня".

Валентина Земцова було засуджено за вбивство 30-річного сусіда і його 4-річного сина, вчинене в березні 2008 року, коли обвинувачений був учнем 11 класу. Він увірвався в будинок п'яний і з ножем, зарізав господаря і його сина Сашка, врятувалася лише його вагітна дружина Вікторія Кригіна, яка і покликала на допомогу.

Під час судового процесу вона вимагала суворого покарання для вбивці, але після винесення вироку змінила свої показання. Вона сказала, що Валентин Земцов захистив її від розгніваного чоловіка, який вбив їхнього сина і намагався знищити її. Однак підтвердити ці слова на засіданні в Апеляційному суді вона не побажала.

В останньому слові "павлоградський різник" стверджував, що намагався довести свою непричетність до вбивства, але на нього чинили сильний тиск, тому, щоб уникнути довічного ув'язнення, він визнав свою провину.

Суддів такі аргументи не переконали, вирок першої інстанції залишився без змін.

За підозрою, що Вікторія Кригіна давала в суді неправдиві свідчення, проти неї почали кримінальне провадження.

Як повідомляв "Апостроф", школяр Валентин Земцов перед подвійним убивством сусідів в Павлограді відрізав вухо хлопчикові, але уникнув покарання.