RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

NASA оприлюднило нове аудіо, записане на Марсі - на ньому можна почути дивні звуки

Марсохід NASA Perseverance продовжує вивчати Марс і американське космічне агентство опублікувало ще один аудіозапис з Червоної планети.

Про це пише Daily Mail.

На цей раз фахівці опублікували звуки роботи шести шин марсохода, які "стукають, дзвенять і гуркочуть" під час поїздки через кратер Джезеро в пошуках стародавніх ознак життя.

Perseverance приземлився 18 лютого і вже встиг передати на Землю ряд приголомшливих зображень марсіанського світу, а також звуки вітру.

Однак останній записаний звук змушує нас відчувати себе так, як ніби ми їдемо в поїздку. На аудіозаписі можна чути хрускіт шин в грязі і механічних частин при кожному русі.

"Шум, створюваний взаємодією рухомої системи Perseverance (її коліс і підвіски) з поверхнею, можна почути разом з пронизливим дряпаючим звуком. Команда інженерів Perseverance продовжує оцінювати джерело царапаючого шуму, який може бути або електромагнітними перешкодами від одного з електронних блоків марсохода, або взаємодією між системою мобільності і поверхнею Марса", - йдеться в звіті дослідників.

Нагадаємо, що найбільший астероїд, діаметр якого становить 914 метрів, пройде найближче до Землі 21 березня.