RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Застосували водомети і газ: в європейських країнах розігнали протести противників карантину, відео

Близько 500 осіб вийшли на акції протестів в центрі Амстердама, на Музейній площі. Вони протестують проти обмежень, які влада ввела на тлі боротьби із коронавірусом.

Про це повідомляє Комерсант.

Як стало відомо, співробітники правоохоронних органів попередили всіх демонстрантів про незаконне проведення мітингів, і попросили їх розійтися. Вказівки поліції люди проігнорували. Тоді проти них застосували водомети. Це не зупинило демонстрантів і вони продовжили рух центральними вулицями міста.

Сьогодні, 20 березня, мітинги проходять і в Варшаві. Поліція Польщі повідомляє, що всього в заході беруть участь кілька сотень людей. Проти людей співробітники правоохоронних органів застосовували палиці і газ. Пізніше стало відомо про декілька затриманих. Вони були відправлені в найближчі відділення поліції.

Акції протестів проти посилення методів боротьби із коронавірусом також пройшли в Касселі, Гельсінкі, Вільнюсі та Лондоні.

Нагадаємо, що раніше влада кількох європейських країн заявила про третю хвилю пандемії коронавируса. На тлі цього було прийнято рішення продовжити жорсткі обмеження. Жителів Польщі закликали дотримуватися режиму самоізоляції. По можливості людей відправляють на домашню працю, а заклади громадського харчування можуть працювати тільки на виніс. Також тут ніхто не скасовує масковий режим.


Згідно з останніми даними на території Польщі вже виявили більше двох мільйонів випадків зараження. В цілому від коронавіруса померли понад 49 тисяч осіб. За останню добу, за даними Міністерства охорони здоров'я Польщі, було виявлено 25 тис. Нових випадків зараження.

Більш жорсткі методи спостерігаються у Нідерландах. Тут, крім масочного режиму, влада ввела комендантську годину. Тут повідомляється що більш ніж 1, 2 млн заразилися. З них 16 тисяч випадків закінчилися смертю. За останню добу було виявлено 7,5 тисячі нових випадків.

Як писав "Апостроф" раніше, вчені зробили відкриття, яке може стати сенсацією або, як впливає УЗД на коронавірус.